Strada Teleorman 53A, Cluj-Napoca, Romania
contact@intrerupatoare-tactile.ro
0765 999 915
Publicat la 2019-09-19 12:11:06

Alegerea prizelor sau a întrerupătoarelor poate fi o alegere dificilă: alegem gama clasică adică fiecare dispozitiv într-o doză sau alegem varianta modulară unde putem pune mai multe dispozitive într-o singură doză. Depinde de simplitatea sau complexitatea instalației electrice și cât de multe prize și întrerupătoare aveți în casă, de exemplu daca aveți un numar mai mare de prize și întrerupătoare ar fi bine sa alegeți o gamă modulară care este mai compactă și permite încadrarea mai multor dispozitive în aceeași doză. Există rame de diferite dimensiuni (de la unul până la 6 module), în care se monteaza aceste module.

Intrerupator si priza Livolo

Modulele respective pot fi atât întrerupătoare cât și prize de diferite tipuri: de curent, cu sau fără împamântare, prize de telefon, internet, cablu TV, USB, cablu Audio, VGA, etc.

Întrerupătoarele pot fi și ele de mai multe tipuri și/sau lățimi și pot fi combinate între ele sau cu prize, asigurând legăturile electrice corespunzătoare.

Stilul de viață modern înseamnă tehnologie, care înseamnă cabluri întinse prin toată casa. Prizele modulare, cunoscute și sub numele de prize media, reprezintă soluția perfectă pentru această problemă. Cu prizele modulare puteți combina ușor instalația electrică cu telefonul, internetul sau antena TV, într-un mod mult mai elegant. Acestea sunt soluții recomandate în toate tipurile de încăperi, fiind extrem de utile în spații mici. În prezent, pe piață sunt disponibile soluții destul de variate, potrivite pentru nevoile fiecăruia. De exemplu, poți menține prizele clasice de curent și alege o priză modulară cu tipul de conexiune de care ai nevoie, fie că vorbim de VGA, TV satelit, coaxial, USB, internet sau audio.

Avantaje:

  • Multitudinea de „accesorii” care se pot folosi: de la rame și capace din plastic calitativ, până la rame metalice și din sticlă.

  • Estetică si design bun, fiabilitate. Prizele și întrerupătoarele clasice au un design învechit și nu permit instalarea mai multor module. Deseori albe sau negre, nu aduc niciun aport estetic în camera în care sunt montate, cele albe îngălbenindu-se în timp.

  • Personalizarea aparatajului, astfel încât tu să poți alege un model care să se potrivească designului camerei. De exemplu, la modelele cu ramă din sticlă termorezistentă, poți alege din mai multe culori, precum alb, negru, argintiu, auriu, violet, verde sau albastru.

  • Fixare foarte bună în doze.

Intrerupator cu priza Livolo

Dezavantaje:

  • Prizele modulare, la fel ca și întrerupătoarele modulare, presupun un cost puțin mai ridicat față de cele convenționale. Totuși, trebuie luată în calcul calitatea lor, care este întotdeauna superioară, iar investiția va fi într-o instalație electrică concepută să deservească utilizatorul pe o perioadă lungă de timp. Un aparataj ieftin schimbat des reprezintă, pe termen lung, o cheltuială ridicată, total ineficientă.