Strada Teleorman 53A, Cluj-Napoca, Romania
contact@intrerupatoare-tactile.ro
0765 999 915
Publicat la 2019-09-09 12:41:27

O locuinta inteligenta inseamna in primul rand conectivitate, poti controla aproape orice: luminile, aparatele electrocasnice, prizele, sistemele de incalzire si racire.
Din punctul de vedere al securitatii casei, aceasta include sistemul de alarma, detectoare, camere de supraveghere si orice alt senzor.

Avantajele unei case inteligente sunt securitatea, confortul si usurarea activitatilor zilnice.

Daca in trecut tehnologia Smart Home era inaccesibila ca pret, ei bine, astazi cu doar cateva zeci, cel mult cateva sute de lei, ne putem echipa locuinta intr-un mod foarte inteligent si eficient. In plus, cu ajutorul intrerupatoarelor inteligente, putem eficientiza chiar si consumul de energie electrica datorita sistemului inteligent.

Posibilitatile sunt multiple si practic vei putea decide in ce mod te ajuta din punctul de vedere al confortului si cum iti este mai util pentru nevoile tale. Astfel poti opta pentru intrerupatoare in toata casa, iar printr-o singura atingere vei putea sa le controlezi pe toate dupa bunul plac.

Avantajele automatizarii locuintei

Gestionati toate dispozitivele de acasa dintr-un singur loc.

Factorul de confort aici este enorm. Este mult mai confortabil sa poti opri lumina in orice camera fara a mai te deplasa si de asemenea, poti controla acest lucru inclusiv de la job, in cazul in care vei avea impresia ca ai uitat sa stingi lumina in urma ta. De asemenea, in functie de produs, va exista si posiblitatea programarii aprinderii sau stingerii la anumite ore, dupa dorintele sa nevoile tale. Capacitatea de a pastra toate tehnologiile conectate la domiciliu printr-o singura interfata este un pas masiv inainte pentru managementul tehnologiei si al locuintei. Teoretic, tot ce trebuie sa faceti este sa invatati cum sa utilizati o aplicatie pe telefonul mobil si pe tableta si veti putea sa accesati nenumarate functii si dispozitive in intreaga dvs. Locuinta. Cu un sistem de iluminat inteligent pentru locuinta va puteti lumina automat drumul spre baie ori spre bucatarie, puteti modifica intensitatea luminii sau stingerea sau aprinderea becurilor printr-o simpla apasare.

Flexibilitate pentru dispozitive si aparate noi.

Sistemele inteligente de acasa tind sa fie minunat de flexibile atunci cand vine vorba de gazduirea de noi dispozitive si aparate si de alte tehnologii. Nu conteaza cat de moderne sunt aparatele dvs. de astazi, vor exista modele noi, mai impresionante; dezvoltate pe masura ce timpul va trece.

Dincolo de asta, probabil veti completa suita de dispozitive in timp ce le veti inlocui pe cele vechi sau descoperiti o noua tehnologie care sa insoteasca spatiile dvs. interioare si exterioare. Fiind capabil sa integrezi aceste dispozitive noi fara probleme, munca ta ca proprietar de locuinta va fi mult mai usoara si vei putea continua actualizarea la cea mai recenta tehnologie de stil de viata.

Maximizarea securitatii la domiciliu.

Cand incorporati caracteristicile de securitate si de supraveghere in reteaua inteligenta de domiciliu, securitatea dvs. la domiciliu poate creste rapid. De exemplu, sistemele de automatizare la domiciliu pot conecta detectoare de miscare, camere de supraveghere, incuietori automate ale usii si alte masuri de siguranta concrete in intreaga locuinta, astfel incat sa le puteti activa de la un dispozitiv mobil inainte de a merge la culcare.

Puteti programa dispozitivele sa efectueze anumite activitati in diferite momente ale zilei pentru buna gestionare a locuintei, dar si sa trimita notificari relevante cu privire la evenimentele neplacute care pot aparea - inundatie, incendiu, intrare prin efractie, fier de calcat uitat in priza, usa lasata deschisa la plecare - astfel incat cantitatea de energie, efort, timp si bani implicate in gestionarea unei case sa fie minime, cu maximum de rezultate.

Controlul de la distanta al functiilor de acasa.

Nu subestimati puterea de a putea controla functiile casei dvs. de la distanta. Intr-o zi extrem de fierbinte, puteti comanda ca locuinta dvs. sa devina mult mai rece inainte de a ajunge acasa de la locul de munca.

Daca va grabiti sa luati cina, dar sunteti inca la magazin pentru a face ultimele cumparaturi, puteti sa incepeti sa va preincalziti cuptorul pe cand ajungeti acasa. Puteti chiar sa verificati daca ati lasat luminile aprinse.

Cresterea eficientei energetice.

In functie de modul in care utilizati tehnologia smart home, este posibil ca spatiul dvs. sa fie mai eficient din punct de vedere energetic. De exemplu, puteti avea un control mai precis asupra incalzirii si racirii locuintei dvs. cu un termostat inteligent programabil care sa invete preferintele dvs. de programare si temperatura si apoi sa sugereze cele mai bune setari eficiente din punct de vedere energetic pe tot parcursul zilei.

Luminile si nuantele motorizate pot fi programate pentru a trece la un mod de seara cand soarele se aprinde sau luminile se pot activa sau dezactiva automat cand intri sau ies din camera, astfel incat sa nu trebuie sa va faceti griji cu privire la pierderea energiei. Pentru ca acest lucru sa fie posibil insa, aveti nevoie de un intrerupator inteligent.

Functionalitatea imbunatatita a aparatului.

Casele inteligente va pot ajuta, de asemenea, sa va administrati mai bine aparatele. Un televizor inteligent va va ajuta sa gasiti aplicatii si canale mai bune pentru a localiza programarea preferata. Un cuptor inteligent va va ajuta sa va gatiti carnea de pui la perfectiune.

Un sistem home theatre si sistem audio inteligent conceput va poate ajuta sa gestionati colectia de filme si muzica fara efort atunci cand aveti musafiri.

Ei bine, dupa cum se poate observa, automatizarea locuintei vine cu o serie importanta de beneficii, asa ca ar fi pacat sa nu va automatizati si dvs. locuinta.